onsdag 27 maj 2009

Never Forget!


Alla Sheffields kvinnor kallas omedelbart till Lyceum Theatre! Ja, nån måste ha beordrat detta, för aldrig har jag sett så många uppspelta kvinnor på samma ställe förrut. Uppskattningsvis befann sej igår 96% tjejer, tanter och damer på Take That-musikalen Never Forget som turnerat hit från Londons West End för att vara här i Sheffield till på lördag, samt 2% ditsläpade äkta hälfter och 2% gay män. Ensemblen fick i finalrummet hela teatern att ställa sej upp och dansa, gummorna och allt, och bjöd på ett extranummer av ett potpurri av alla möjliga Take That-låtar. Det var svårt att inte sjunga med i hela musikalen när man spelat sönder alla skivorna för en sisådär 15 år sen. Man hörde en del dämpat hummande också från publiken. Musikalen handlar om fem killar som skapar ett hyllningsband till Take That, men deras historia inkluderar en hel del blinkningar till bandets riktiga berättelse - t ex hur Robbie lämnade bandet. Ett roligt skämt var när bandet presenterades och det förklarades vem som var vem - Mark Owen, Robbie Williams, Jason Orange, Gary Barlow och Howard ... eeeh ... Howard? ... eeh, vad hette han mer?? Publiken skrattade igenkännande för ingen verkar verkligen komma ihåg Howards efternamn. Jag var tvungen att googla det - Howard Donald, heter han. Han kallas Dirty Harry i musikalen och det var många småtaskiga skämt om honom som jag inte vet om han förtjänar. Jag har ingen riktig koll på hans karriär utanför Take That.

Musikalen var klart underhållande även om tjejen i huvudrollen tappade rösten i det tjusiga finalnumret med barnkör och allt. Mest imponerad var jag dock av kulisserna och tekniken - i en slutscen regnar det på scenen och i regnet lyste bokstäverna Never Forget. Pampigt!

Om nån vill läsa om Take That's reaktion på musikalen så klicka här.

Lyceum Theatre, staty på taket och en av många takmålningar

Sheffield by night: Winter Gardens och Town Hall

3 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad kul! kommer de tillbaka till London far man val kolla in dom!

Ar det inte Howard som ar den snygga forresten?
jag fick ironiskt inte nog upp ogonen for Take That forrans de slappte "How Deep is your Love"... bra move. inte.

kul att lasa en englands-blogg som inte ar "fran" london!

Isabell sa...

Vad roligt! Var en Take That fan sjalv. Alskade dem. Skulle nog vara kul och ga och se den teatern.

Karin sa...

Jag är så himla avundsjuk på dig!

Det är lite skoj att Howard läspar och är gammal men ändå fick han vara med. Nån måste ju ha magrutor och kunna dansa också...