torsdag 22 februari 2018

Knoppar och en stor eller liten lärdom

Det gör mej så innerligt glad att se de första knopparna. Jag tänker att det är en sådan glädje i att det kommer nytt liv, att det pågår, återuppstår. Sen tänker jag att det är förstås inte bara hoppfullt detta att livet är en ring snarare än en rak sträng, för dessa nya knoppar ska ju också slå ut och sedan vissna igen. Det är icke förhandlingsbart och nu vid 35 års ålder ska man väl kunna acceptera det och istället tänka att det gäller att njuta riktigt ordentligt, just de stunder man kan, så går allt det andra också, och varar inte för evigt det heller.








12 kommentarer:

Elisabet. sa...

Jag minns att mamma diskuterade detta om "evigt liv" med en av pappas diskussionslystna arbetskamrater. Mannen - Kia - sa att det var väl självklart att vi människor bara förmultnar och dör och sen är det inget mer med den saken.
"Jaha, du känner så ..., ? Skulle vi människor vara annorlunda, ja, rent av sämre än tulpaner och andra lökväxter, nej, det tror jag inte!" svarade mamma trosvisst ,-)

Steel City Anna sa...

Elisabet: jag håller med din mamma :)

Rexxie sa...

Åhh, vad avundsjuk jag blir att våren redan kommit till er!

Steel City Anna sa...

Rexxie: det är härligt, det måste jag erkänna :)

Trillingnöten sa...

Våren är otroligt tillfredsställande på nåt sätt! Pånyttfödelse för alla när man får kränga av sig tjocka vinterkläder och själv "blomma "!

Annika sa...

Nu ligger vi rätt lika i naturen. Jag ser det. har inte sett ngra blommande buskar än (och är glad för det). Tror inte ni får samma bakslag som vi kan få med förödande kyla och is i mars. Hos er är det nog rätt normalt vid denna tid, visst?
Ja, visst är det fint att naturen ofelbart vaknar ur sin slummer varje år, och lika förundrad blir jag varje år. Mer förundrad för varje år som går, faktiskt.

Monica sa...

Nu kom mycket tankar men jag tror att jag skriver att de väckts av dina insiktsfulla ord och så tänker jag vidare:-) och det känns hoppfullt att se livet på nytt i alla växter och förundrad blir jag med.

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: det var fint sagt :)

Steel City Anna sa...

Annika: ja, jag känner likadant! Vänjer mej inte utan blir just mer förundrad och tacksam varje år. Ja, detta är helt normal vår denna tid hos oss :)

Steel City Anna sa...

Mamma: man behöver inte säga allt man tänker ;)

Anne-Marie sa...

Naturen är rätt fantastisk som år efter år “dör"/sover och sedan skapar nytt liv.
Det ser verkligen vårlikt ut hos dig nu.
Vi har haft vår stor del av vintern känns det som även om det bara är brunt och grått.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: det är så fint att se de första vårtecknen :)