onsdag 23 september 2015

Stad i ljus

Ibland är det alldeles för trångt i stan och jag vill bara därifrån, andra dagar är det öppet och glatt och jag bara älskar att strosa runt. Alla gamla vackra 1800-talsbyggnader och 60-talets groteska betongkuber i en ändå rätt så vacker mix. Och så folket såklart, som kallar en för luv och chicken, angel och flower pot, ler och småpratar, håller upp dörrar och bemästrar konsten att stå i kö. Roliga affärer från världens alla hörn. What's not to love!

Stadshusets vackra torn med eldguden Vulcan sticker upp bakom det moderna växthuset Winter Gardens kupade tak.

Supermoderna Sheffield College med nybyggda hus på kullarna bakom

Nyrenoverade Park Hill, älskat och hatat sen 60-talet

1800-tal möter modernismen när den var som värst
Vackra metodistkyrkan Victoria Hall från 1906 genom en sky av grässtrån
1700-tal
Kul ställe på Sheffields coolaste gata Division Street

Kända Crucible theatre, där Snooker-turneringen hålls varje år
Division Street

Här, mitt i smeten vid Devonshire Green, bodde vi i fyra år

3 kommentarer:

Monica sa...

Fint att så mycket är bevarat av den gamla bebyggelsen och det är roligt med mötena mellan dem och de nya. Och visst bodde ni i 5 1/2 år i West One:-), gamla mor har bra minne:-) och så roligt jag tyckte det var att bo så mitt i allt, människor och allt stoj och skoj, jag som var på semester för det kunde ju vara ett rätt livligt nattliv:-), och jag älskar ert hus med fina trädgården och det området, har ju allt. Och er stad är ju inte så att man måste gå i City för att uträtta saker och ting, ni har ju små cityn överallt med allt tänkbart, som en stad i staden, sånt gillar jag. Flower pot har jag kvar att uppleva;-)

Steel City Anna sa...

Mamma: onskar att Stockholms fororter tog lite intryck av detta med bra kommunikationer mellan alla fororter och byggde ut emellan dem istallet for mitt i city. Det var fyra ar :) jag flyttade ju i juni 2006.

Monica sa...

Och nu har vi räknat ut tillsammans att det var drygt fem:-), väldigt bra med dagbok;-) och jag minns slutstädningen som igår:-)