lördag 11 oktober 2014

Liverpools två katedraler

Det är inte varje stad som har två stora katedraler! En katolsk och en anglikansk, båda med imponerande storlek och arkitektur. Den anglikanska kyrkans torn har jag klättrat upp i förrut och det gör jag inte om! Det inlägget finns här.

Det här är en staty vid en mindre kyrka i hamnen. Den symboliserar de fruktansvärda flyganfallen under andra världskriget när stora delar av Liverpool totalförstördes. Bättre bild här.

Modernt klocktorn vid den katolska kyrkan. De ska symbolisera de fyra apostlarna.
Den anglikanska katedralen




Inuti den katolska katedralen

3 kommentarer:

Monica sa...

Spännande arkitektur! Och så mycket av gammal historia och bebyggelse det finns kvar mot här i vår storstad som aldrig blivit utsatt. Det kan vi förundras och undra över, ja det gör många turister.

Carin sa...

Oj vad intressant! Visste faktiskt inte att Liverpool hade två katedraler. Och du, läste det andra inlägget, det låter ungefär som när jag klättrade längst upp i St Pauls i London på en sån där rälig spiraltrappa i metall och kunde se rakt ner i djupet både vid sidan och genom trappstegen. Fy fasen! Aldrig igen.

Steel City Anna sa...

Mamma: ja och ändå bombades Liverpool väldigt hårt. I Sverige ser ju alla småstäder väldigt lika ut för att man skulle ha det så, fanns till och med mått på diskbänkarna som skulle vara exakta. Kanske är det därför folk bygger om som galna nu. De ska vara motsats till allt vad socialism heter. Synd att det är sånna extrema vändningar i Sverige.

Carin: ja, precis så var det! Jag tycker spiraltrappor är obehagliga i allmänhet, men när den slingrar sej ovanför en gigantisk klocka i tornet med fritt fall ned om man ramlar, då var det särskilt illa :) nej aldrig mer. När jag var i Lincoln ingår det med en tur upp i tornet men jag lockades inte.