torsdag 9 oktober 2014

Albert Dock

Ett av mina absoluta favoritställen på jorden. Det är så vackert här och finns så mycket historia, både intressant och hemsk. Nio miljoner människor från Europa passerade Liverpool på sin väg att söka lyckan i Amerikatt en gång i tiden. Slavhandeln pågick här i allra högsta grad, sedan import av bomull och export till resten av Europa. Flera fantastiska museum finns här också: Merseyside Maritime Museum, International Slavery Museum, Tate Liverpool and The Beatles Story.






The three graces - tre byggnader från Liverpools glansdagar.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Har varit där för några år sedan. Mycket trevligt!

Monica sa...

Så fina snygga foton du tagit, finare än vykorten jag har. Det är en mycket speciell stad och vilken historia. Av de 9 miljonerna var svenskarna många, tänker på så mycket folk det fanns i hela Europa.

Steel City Anna sa...

Lena i Wales: kul! Det är ett så väldigt fint ställe och finns så mycket att göra.

Mamma: tack! det är en pampig hamn, man riktigt känner historien.

Carin sa...

Ja, tänk. Intressant och hemskt på samma gång. Jag fick en likadan tankeställare i onsdags när vi var nere och tittade på keramikvallmorna i vallgraven på Towern. Vackert och hemskt på samma gång.

Steel City Anna sa...

Carin: det hade jag gärna velat se men hinner nog inte. Men tycker att det var en jättefin ide och symbolik med vallmo i ett sprött material som keramik.