Wednesday, 17 May 2017

Midsommarkrans

Detta år ska jag fira midsommar ordentligt och det ska vara blommor överallt, under kudden, i håret, överallt hemma. Jag övar på att binda kransar, det var ett tag sen. Den här tycker jag blev fin!

Köpta blommor blandat med blad från trädgården.
Tänkte att jag helst ville ha en kvist att binda runt men det var för svårt, och med den här tejpen runt ståltråd så ser det ganska naturligt ut.


6 comments:

Anne-Marie said...

Kul att du övar på att binda kransar. Har faktiskt aldrig bundit någon.
Vackra blommor och det blir säkert väldigt fint hemma hos er med alla blommor. :)

Steel City Anna said...

Anne-Marie: det ar som om alvor bor har haha :) jag kunde binda kransar nar jag var liten med bara blommor, vet inte hur jag gjorde, hade nan teknik som jag glomt. Var en riktig blomsterflicka nar jag var liten, jag och en barndomsvan. Borjar komma tillbaka sa sakteliga :)

Monica said...

Åh vad fint! Tänkte just vad man kunde ha som stomme, linda bra tape runt ståltråd var en bra idé för blir finare om stommen är så där tunn. Så vackra du gör, kanske ska försöka mig på det också. Minns också att du och jag med band direkt av blomstjälkarna men det var svårt. Ni två älvor var väldigt duktiga på det.

Och här kan jag inte låta bli med lite drama, haha, en midsommar när du och kusinen var ett par år bara så tryckte svägerskan ned en krans på din kusins huvud och hon var ju lugnet själv, något passiv om man säger så i jämförelse med dig, hm;-), och gjorde som mamma sa, så hon hade den kvar på huvudet hela långa dagen. Du hade en krans också som jag gjort och ska kanske inte förhäva mig men kollade blommor och stjälkar noga och efter att jag fotat dig så åkte den av med fart. I alla fall så dagen efter kände den lilla flickan på huvudet ofta och en stor svullnad redan efter fästingbett, hu och nära hjärnan där. Mormor var hemskt upprörd att de inte hade bättre koll men är ju inte så lätt med fästingar. Och jag blev ännu mer försiktig sedan. Får väl köpa blommor om jag ska ha något på huvudet, på dörren kan de vara vilda.

Steel City Anna said...

Mamma: jag koper blommor at dej nasta ar och gor en krans ;) kommer ihag dramat mycket val ;)

Annika said...

SÅÅÅ himla fint, Anna!! Älskar blomsterkransar. Är du i England på midsommar? Eller åker du hem?
ja, blommor, det är ngt att älska det :-)

Steel City Anna said...

Annika: jag kommer vara har. Tack, jag ar lite otranad med kransarna men det tar sej :)