lördag 23 januari 2016

Vintermat


Det känns gammaldags och lite som en scen ur Emil i Lönneberga tycker jag, när jag lagar köttsoppa eller vegetariska grytor. Rejäla grönsaker som kålrot och palsternacka. Det blir så himmelskt gott! Traditionell engelsk vintermat, sa en vän. Vi har ganska lika matkultur faktiskt.


6 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Grytor och soppor är gott på vintern! Kålrot är ingen favorit, men palsternacka älskar jag :) Vi har gjort en hel del gulaschsoppa i år och grönsakssoppor som blomkålssoppa och potatis- och purjolökssoppa. Köttfärsgryta med en massa grönsaker i blir det också ofta. Rotfrukterna hamnar kanske oftast i ugnen dock...

Anonym sa...

Ser gott ut!
Gör ofta soppa under denna årstid!
Ha en fin weekend!

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: ja, köttfärssås med mest grönsaker är en bra idé, brukar riva vitkål och morötter i. Jag älskar verkligen rotfrukter och gärna kokta. Vet att många har svårt för det.

Steel City Anna sa...

Lena: tack detsamma! Vaknade upp till sol här imorse :)

Monica sa...

Ser gott ut och påminner om barndomen, min egen:-), vi åt bra och nyttig mat plus allt annat fräscht och gott närodlat utan tillsatser, tänker ofta på vilket sjå det är nu att få tag i sådan mat, mycket lättare hos dig. Tycker maken har god smak när det gäller det porslinet, men det är ju berömt. Väldigt fint!

Steel City Anna sa...

Mamma: jag gillar det mer och mer ;)