onsdag 20 januari 2016

En aning om våren

Idag har det varit isblå himmel hela dagen och kvittrande fåglar i vartenda träd. Jag gick en lång vandring efter jobbet. Solen värmde och jag såg påskliljor. Så fort det blev mörkt blev det kallt och lite bitande kyla, men då är det bara att gosa ner sej bland filtar och kuddar med kissen. Det kändes ändå lite idag som att det vände och att våren är på väg! Och ljuset, det var liksom nytt och starkare.

Hålla tass med katten, det är himla mysigt det!
Det har varit tvära kast när det gäller vädret de senaste dagarna verkligen. Från det här i söndags morse ...


... till det här idag!


Jag fick sådan energi av solen idag. Jobbat, varit på gymmet, tvättat, handlat och lagat mat, gått långpromenad ... Inte det minsta trött. Bäst att ta vara på sådana dagar!

Påskliljor inne också.

Ett tag tänkte jag börja röja lite i trädgården också men sansade mej. Det får bli en annan solig dag. Detta var iallafall dagens utsikt.


Månen som sedan lyste så starkt på stjärnklar himmel.
Gamla fina gaslyktor.

6 kommentarer:

Monica sa...

Åh så helt otroligt ljuvligt! Och vilken energi du har! Är nog mer än ljuset men det hjälper. Här har skakats mattor, andra tagits bort som ska tvättas, dammsugning med paus för Lerin och Persbrandt, Bredband som Junior sa;-) och köat till pensionsmyndigheter av olika slag, blev näst intill utmattad så jag sa till far din att man kanske kan få hemtjänst snart:-), han hört att det ska ingen få längre i detta land utom dementa, resurserna räcker inte längre än så.
Men blev väldigt uppiggad nu av fågelsång hos dig och de fina videkissarna, så härligt att se och påskliljorna, tänk vad tidigt. Minus 15 här om mornarna och det fortsätter veckan ut. Det är ok i januari men sen kan det räcka.

Steel City Anna sa...

Mamma: lite vår-energi :) blev förvånad när jag såg påskliljorna. I stan såg jag snöklockor i en slänt. bra program med Lerin!

Anne-Marie sa...

Du verkar vara ett riktigt energiknippe! :)
Tänk vilka svängningar i vädret.
Hålla tass med katten verkar trevligt.

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: det är en väldigt trevlig syssla detta att hålla tass. Hon är mycket gulligare än maken faktiskt :) haha ja igår var jag himla energisk men idag är jag trött!

Rebekah sa...

Tass-i-hand ... va' gulligt! Underbara bilder -- videkissarna gillar jag.

Ganska stora svängningar i väder här också ...

Steel City Anna sa...

Tassitus: tack! Haha ibland gillar hon att bli killad mellan tårna, hon är rolig. Kurrar högt och spänner ut dem så de darrar :)