tisdag 12 januari 2016

Våfflor

På Ikea kan man köpa frysta våfflor ... De är helt OK. Smakar lite som papper men ändå, den Sverigekänsla som de inger uppväger detta. Och så kan man ju piffa till dem lite med grädde och blackcurrant curd från Chatsworth.




8 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Ser gott ut! Vi åt våfflor när vi kom till Skåne i november, men annars är det sällan.

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: det är ju väldigt gott. Likadant med pannkakor, orkar aldrig göra det längre. Perfekt att fuska lite såhär :)

Annika sa...

Har aldrig sett dem på IKEA. Får titta lite mer noggrant då jag är där nästa ggn. Våfflor är gott, alltid. Speciellt med grädde och sylt. MUMS!!

Steel City Anna sa...

Annika: verkar vara ganska nytt, fick syn på dem först förra året. Frysta, bara att värma i ugnen. Som sagt, inte att jämföra med hemgjorda men de duger :)

Monica sa...

Våfflor är gott, vi gör det lite då och då. (När jag orkar;-). Så bra att de finns på Ikea, han är inte dum den mannen med alla idéer. Undrar om de inte skulle börja sälja våffeljärn också och det blir succé. Kan ju ta med ett men då ska du alltid krångla med annan kontakt så bra om de tillverkade för er. Och ni har underbara sylter och marmelader, kanske bäst de från Chatsworth, smakar som mammas:-)

Anne-Marie sa...

Det var länge sedan jag åt våfflor. Minns att min mormor brukade ta fram våffeljärnet ibland. Det var goda våfflor det. :)

Steel City Anna sa...

Mamma: jag skulle ändå aldrig orka göra egna våfflor :) Kamprad är inte alls dum! Han vet hur folk tänker. Det där med korven vid utgången är tecken på stor intelligens och människokännedom :)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: min mormor var också bra på våfflor, och pannkakor! Ingen idé att ens försöka få dem så goda. Hon försökte lära mej men det bet inte.