Pastasallader ... den bästa sommarmaten. Det blir extra gott när man låter pastan marinera i kryddor, olja, soja och en skvätt balsamvinäger. Blond kladdkaka till!
Bulgur och couscous kan bli riktigt gott om man kryddar den och eventuellt häller på lite yoghurt blandad med majonnäs och kryddor. Ev bara smör. Jag gillar starkt kryddad mat. Finns väldigt mycket man kan blanda i -nästan som en sallad, passar till både kött och fisk/skaldjur. Röda och gröna linser kan också vara gott. Försöker äta litet av den goda potatisen pga kolhydraterna. Motionerar inte tillräckligt flitigt! Kladdkaka med färska jordgubbar, florsockerströ, ska sonen uppvaktas med på sin kommande födelsedag, ett undantag för mig men gott, gott!
Nilla: ja, jag har tänkt på det också att både med bulgur och couscous måste man krydda ordentligt, annars blir det lite trist. Linser är ju nyttigt också och fyller ut lite.
Det är riktigt gott att variera lite och bra tror jag och om man kryddar ordentligt så blir det godare allt, tycker att soja behövs på riset, bra vi hittade ekologisk soja, den var god också. Couscous åt vi i Uppsala under studietiden, sen har jag sällan ätit det. Bra att det finns ekologiskt av den också numera, det kommer mer och mer och så får man bara lita på det att det är skillnad i odlingarna:-)
6 kommentarer:
Låter riktigt gott!
Kladdkaka är mums. :)
Anne-Marie: så gott! Nu har jag börjat med couscous också, som omväxling till pasta.
Bulgur och couscous kan bli riktigt gott om man kryddar den och eventuellt häller på lite yoghurt blandad med majonnäs och kryddor. Ev bara smör. Jag gillar starkt kryddad mat. Finns väldigt mycket man kan blanda i -nästan som en sallad, passar till både kött och fisk/skaldjur. Röda och gröna linser kan också vara gott. Försöker äta litet av den goda potatisen pga kolhydraterna. Motionerar inte tillräckligt flitigt! Kladdkaka med färska jordgubbar, florsockerströ, ska sonen uppvaktas med på sin kommande födelsedag, ett undantag för mig men gott, gott!
Nilla: ja, jag har tänkt på det också att både med bulgur och couscous måste man krydda ordentligt, annars blir det lite trist. Linser är ju nyttigt också och fyller ut lite.
Det är riktigt gott att variera lite och bra tror jag och om man kryddar ordentligt så blir det godare allt, tycker att soja behövs på riset, bra vi hittade ekologisk soja, den var god också. Couscous åt vi i Uppsala under studietiden, sen har jag sällan ätit det. Bra att det finns ekologiskt av den också numera, det kommer mer och mer och så får man bara lita på det att det är skillnad i odlingarna:-)
Mamma: det är sannerligen skillnad på priset ;)
Skicka en kommentar