tisdag 13 juli 2010

Mysväder

Regnmoln - förvisso svenskt. Från Lida. En sommar utan att ha landat på svensk mark, det har aldrig hänt förrut. Men det går över förväntan väl. Kräftor dock: Sakna-sakna-sakna.

Regnet fortsätter trilla. Det är strump- och scarfsväder. Och lämplig arbetsvänlig temperatur på kontoret. Inte var det roligt att sitta där och svettas i skor, cardigan och täckande topp i 35 graders värme ... Engelsk kontorspolicy är tämligen strikt med klädkoden. Sandaler, kjolar kortare än knähöjd, urringningar, jeans, gymnastikskor, bara axlar och stora smycken är bland annat förbjudet. Men scarfs får man ha. Och jag har världens sötaste Alice i Underlandet säkerhetsnål, med plats för ett foto i hjärtat Men det är tomt. Ännu.
Ett varmt bad ska tappas upp nu med lavendelolja. Där ska jag ligga och tänka på att om två månader kommer julsakerna ... Ett affärsbiträde informerade mej om detta igår, när jag letade efter en fotmassagemaskin. 'Sånna brukar vi ha till jul'. Jaha, sa jag och såg besviken ut. 'Jomen det är bara två månader tills september då alla julgrejer tas fram', sa hon. 'Planeringen är i full gång nu'. Härligt!

1 kommentar:

cecilia sa...

Regnet kom hit ikväll, men ska nog vara borta imorogn. Har du sett "Ingen bor i skogen" på svt. Passar när man vill få sig ett gott skratt. Bäst att börja skriva julkort så de kommer fram i tid!
PUSS