lördag 31 juli 2010

Lördagens ärenden uträttade

Jag har varit på posten och postat paket till Sverige och Tjeckien. Druckit kaffe och ätit potatiskaka med en skiva tjockt fläsk. Gått en lång promenad upp till Crookes och hälsat på i en kompis second hand affär. Gått hela vägen ner igen och stannat till vid Weston Park Museum och tittat länge på myrorna i myrstacken som man kan zooma in med en kamera och se hur de bär lövbitar och står på rad vid en liten grop och flyttar lövbiten från den ena myran till den andra tills den sista myran lägger ner den i gropen med precision och försiktighet.

Resten av lördagen:

Bada med jordgubbsmikshakebadboll
Koka krusbärsmarmelad
Lösa korsord
Tupplura
och titta på filmen Nowhere Boy om John Lennon.

Inget mer.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det där med myrorna hade jag gärna tittat på. Å, vad det fascinerar mig! Är det just nu det händer .., eller en film eller nånting ..?

Monica sa...

Matvalet ert var väldigt likt vårt idag;-) ska blogga om en stund. Håkan Lans var intressant om än väldigt saklig fast jag gillar det. Nu lyssnas på 1-2 CDn "Sång och Glädje" 40 sånger som innehåller allt:-). Filmen om John Lennon är det den som gått på bio nyligen? Har du den på DVD? Den vill jag se. Puss käraste barn.

Monica sa...

Naturen är bara så helt fascinerande och jag känner respekt för myrorna, deras arbete är förstås lika mycket värt som vårt och vilket slit. Jag strör bara kanel på de som kommer inomhus på landet. Annars får de vara. Pappa lärde mig att aldrig någonsin förstöra en myrstack, berättade vilket arbete som låg bakom bygget. I år kom inga inomhus, jag penslade de nedersta stockarna på huset med kanel, ingen tror jag är klok:-) men jag har mina egna små knep och nu är jag övertygad att det är just det som hjälpt;-).

Monica sa...

Ja den filmen vill jag se! Natti natti:-)