Engelsk kakbuffe från award-ceremonin i Town Hall |
Det är förstås Trillingnöten som önskat igen, en rolig rubrik!
Det kan tyckas banalt men en sådan sak som sötsaksutbudet
kan vara skillnaden mellan ljus och mörker ibland. När inget annat hjälper så gräver
jag fram en bit Marabou som jag gömmer i garderoben och det är den bästa
medicin som finns. Engelsk choklad går inte att jämföra. Tyvärr. Den är för söt
och smakar inte mjölk som Marabou smakar mjölk.
Smågodis finns inte här även om Karamellkungen så sakteliga
börjat etablera sej i stora affärer men oftast finns bara trista sorter och
nästan inget lakrits. Engelskt godis i små påsar smakar bara socker och brukar
rikta sej till barn och vara neongrönt och rosa.
Underbara härligheter som kanelbullar, biskvier,
prinsesstårtor och semlor finns det inte heller. Torra scones med smöraktig
grädde, sliskiga cupcakes och möjligen en blek variant av wienerbröd får man nöja sej med.
3 kommentarer:
Jag håller med! Godsakerna kan verkligen göra skillnad! Samma sak i USA. Visserligen har de cupcakes man kan äta ihjäl sig på, men så saknar jag de där bakelserna...prinsessstårta till exempel. Och så chokladen. Lycka var att finna Marabou på en helt vanlig affär i New York för två år sen! Jag köpte (fast jag bara var på semester och inte alls var sugen) för att stötta affären :)
:-) mamma får öka på förrådet med Marabou snart.
Trillingnöten: Mycket spännande att Marabou har hittat till New York! Då orde den kunna hitta till Sheffield ...
Mamma: Jag får handla mycket i Sverige!
Skicka en kommentar