onsdag 14 mars 2018

Bananmuffins




Jag gjorde en variant på bananmuffins av sånt jag hade hemma eftersom jag behövde använda upp några bruna bananer. Hade inte tillräckligt med socker så blandade med florsocker. De blev de bästa bananmuffins jag nånsin gjort! Delar med mej av receptet.

Blir 12 stycken. Baka mitt i ugnen på 200° i 15 minuter.

Vispa 2 ägg och 1 dl socker och 1 dl florsocker pösigt. Pressa i lite färsk citron eller essens. Blanda 1 tsk bakpulver med 2 dl vetemjöl och någon tsk kanel och ha i resten av smeten. Klicka i 75g mjukt smör. Mosa tre mogna bananer och ha i dem också. Jag dekorerade med pärlsocker.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Tack för tipset! För evigheter sedan var det populärt med banankaka och det gjorde jag ofta .., kanske några muffins också, men det här var lite annorlunda.

Steel City Anna sa...

Elisabet: jag gör de här ofta för det lyckas alltid bli bruna bananer kvar :) man kan ha lite mindre mängd smör i också om man vill.

Monica sa...

Låter gott och blir nog lite uppfriskande med citron i så det ska jag göra och kanel är alltid gott. Vi köper gröna bananer men de blir bruna också:-)

Steel City Anna sa...

Mamma: jag har provat både med och utan kanel och båda blev gott :)