lördag 18 juli 2009

Hyllning till crumpets

Jag sitter och lyssnar på Sommar i P1, valde Sofia Jannok idag, mest för musikens skull. Jag lyssnar lite då och då klumpvis på sommarpratarna när jag har en stund över. Jag har hittills lyssnat på Kamprad (lysande), Nour (intressant men sorgligt), Malin Åkerman (långrandigt) och Cecilia Frode (humoristiskt och träffsäkert). Nån som har några andra tips på vilka som var lite extra bra?

Samtidigt som jag lyssnar dricker jag kaffe och äter engelska crumpets, denna ljuvliga uppfinning och mellanting mellan pannkaka och rostat bröd.

Och så tänker jag på den där känslan man hade för tid när man var liten; tid uppskattades av känslor och händelser, inte av veckonummer och dagsplaneringar. När man sjöng den blomstertid nu kommer, då bara visste man att det var sommar. Och när man såg julgranen klädd, då visste man att det var jul. Nu börjar julreklamen i juli, och planeringen likaså, och sommaren, den bara kanske infinner sej under de ynka två veckor jag snart har semester. Vad tråkigt det är verkligen att vara vuxen. Jag försöker intala mej att jag ju lyssnar på Sommar i P1, och därför måste det vara sommar.

1 kommentar:

annannan sa...

Erika Bjerström för uppriktigheten och europaperspektivet. Herman Lindquist också med ett internationellt perspektiv. Linda Olsson och PO Enquist för visdom.

hälsar en annan anna i ett annat land