När maken smakade denna räkgryta sa han att det var det godaste han någonsin ätit. Och jag lagar den gärna ofta, för nåt enklare är svårt att tänka sej, särskilt när man fuskar med vitlök och chili på burk och färdigskalade frysta räkor. Mitt bästa tips!
|
Grädde, vårlök, paprika, tomater, chili och vitlök plus ris till är allt som behövs. |
|
Räkorna behöver bara någon minut i grytan, sega räkor är inget vidare! |
|
Njut! |
7 kommentarer:
Den är toppengod, och det går jättebra med djupfrysta räkor. Det här var en paradrätt i Uppsalas studentvärld och det var Eva från Sundbyberg som lärde mig den, hade vi extra pengar skalade vi färska räkor och gjorde lite buljong av skalen:-).
Mamma: buljong har jag aldrig gjort i hela mitt liv :)
Det vore ju inte så pjåkigt med ett litet recept ,-)
Ååh, mums!!
Elisabet: bara att typ fjutta ihop alla ingredienser :) fräsa lök och paprika, i med vitlök och chili, på med grädde, räkorna ska bara hettas upp, klart :)
Ulrika: ja, jättegott. En räka sparas till katten också :)
Ser smaskens ut! :) :)
Jani: Det var det också :)
Skicka en kommentar