Det som skymtar gult är gula färska tomater. |
onsdag 3 september 2014
Vardagsmat
Riktigt god hemmagjord spaghetti bolognaise, det är bland det bästa jag vet. Jag gör en stor sats och fryser in. Jag har ganska lite köttfärs som jag ser till att bryna lite i taget så den inte kokar, och massvis av tomater, champinjoner, en skvätt balsamvinäger, röd och gul lök, lite chilli och vitlök, tomatpure, salt, socker och basilika. Att vara noga med att körsfärsen får en stekt god smak och så sockret, det är hela hemligheten. 32 års övning har resulterat i perfektion av denna rätt, anser jag själv.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Gott! Jag brukade göra stora satser förr näår vi var en stor familj och fryskt in. Idag med bara två i hushållet gör jag bara några omgångar.
Lena: en underskattad rätt tycker jag och med färsk basilika och andra små knep så blir det riktigt lyxigt :) och det är lätt att spara som sagt. Nästa steg blir väl att göra såsen på färska tomater som i Italien :)
Anna, ser underbart gott ut! Och snyggt med makens porslin:-), väldigt fint! Så sant, snart 32 år för du satt i Baby Björn och var med från början i all mat-bak-och kokkonst på tryggt vis förstås med alla säkerhetsanordningar:-), och så fort du kunde stå var du med och lagade maten och bakade. Vilken bra skola:-)
PS och äntligen har Luther fått flytta på sig:-). Nu har jag förstått det där med populäraste, tror du har de senaste 30 dagarna med som jag på min blogg nu när jag "härmat" dig;-), då tänkte jag att det är de som blir mest lästa den senaste månaden fast det är från hela blogghistorien; om folk går in på ett gammalt inlägg senaste 30 dagarna och läser och många andra så kommer det upp i listan ett tag till nästa och nästa, fast det finns gamla inlägg som massor har läst förut men inte igen den senaste månaden. Ja detta har du redan förstått säkert:-)
Det hade jag redan förstått ja ;)
What a wonderful food we had! :) xxx
You are a lucky man anonymous ;) x
Skicka en kommentar