söndag 12 december 2010

En annan del av England

I taxin till hotellet från St Pancras tågstation - vi har väntat i en halvtimme bara för att komma med i en taxi, det är ett riktigt storstadstecken! - lägger jag plötsligt handen på plånboken och tänker att 'nej, nu har jag ju inte växlat några pund, hur ska vi betala för taxiresan?' Sekunder senare kommer jag på att just det, jag bor ju i England och befinner mej fortfarande i England, och jag har alltid pund i plånboken. Men så annorlunda är det i London, att det känns som ett annat land. Vädret är mildare än i Sheffield och det finns inte minsta spår av någon snö. Trafiken är hetsig och det är turister precis överallt, till och med mitt i gatan vid ett rödljus hoppar en turist upp på taxibilens motorhuv för att posera för en bild. Taxichauffören skrattar och säger att han är frestad att tuta, för då skulle hon flyga all världens väg.
Området runt Westminster är extra pampigt tycker jag. Och hotellet är jättefint och vi beställer frukost på sängen. Men efter en och en halv dag är jag ganska tillfreds med att åka tillbaka norrut igen.

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

Någon gång ska jag ta pv med mig och åka norröver, till ställen som ser ut som Emmerdale Farm, t.ex.

Kanske snippar vi förbi Sheffield också. Vi kan väl ses på ett café eller nåt sånt, så får jag fånga din hand?

Steel City Anna sa...

Ja, det vore roligt :)

Monica sa...

En härlig weekend:-) och du är väldigt bra på hotellbokning! Och London är London, ibland lite svårt, ja oftast när jag pratar England och berättar om upplevelser så är det svårt att nå fram, det är ju London nästan alla svenskar åker till och så är England för dem. Och det är ju väldigt lite England utan mer som ett stort internationellt område som kunde finnas var som helst i världen egentligen. Alltid kul att se dina foton därifrån och Elisabets, som såg med lite annorlunda blick på stan också:-).

Trillingnöten sa...

Härliga bilder!! Visst är det fantastiskt att ett land kan ha så många ansikten? :) Samma sak i Sverige ibland!

Steel City Anna sa...

Trillingnöten: Absolut!