Dessa söta koppar har mamma fått av mej i julklapp. Nu är det kanske dags att pigga upp sej lite efter all julmat med en stark espresso!
onsdag 25 december 2013
tisdag 24 december 2013
Julaftonskväll
Så blev det julafton även i år, 2013, som varit ett riktigt olycksår, och var man inte skrockfull innan så borde man bli. Men som sagt, julafton blev det, en fin sådan, och ett nytt år väntar runt hörnet. De mörkaste dagarna är bakom oss och vi går mot ljus och vår igen. Jag har dokumenterat dagen noga, jag brukar missa det men i år så är det mesta med i stort och smått. Jag tänkte att det kan vara kul att titta tillbaka på någon gång. En utlandssvensks julafton i bilder, varsågoda!
Ikeas lussebullar direkt från frysen in i ugnen är det första som sker denna dag. Ett par lussebullar och kaffe blir frukost. |
Utsikt från vårt sovrum där jag för en gångs skull sminkar mej lite ordentligt och tar på mej en fin klänning. |
Går en sväng till kyrkan och tittar på julkrubban utanför. |
Soligt och milt väder, nattens regnväder är borta och folk är glada och överallt önskas det god jul. Jag ville köpa färskt bröd på bageriet, men allt var slut redan vid tio-tiden fick jag veta. |
En julbukett tulpaner köptes idag. |
Lilla granen och julklapparna. |
Postkontoret är öppet och jag går och hämtar ett paket från Sverige som bland annat innehöll en söt duk med detta domherrepar. Så fint det blev! |
Jag lagar jullunch och tycker att det räcker med lax, sill, räkor och ägg - skinka och köttbullar får vänta till ikväll. Mycket nöjd med detta, det kändes mycket mera lagom. |
Svensk sill och tre sorters lax från IKEA. |
Putting my feet up och vilar efter maten. Dessa julsockor har jag haft i flera år, de har små bjällror på. |
Sen dricker vi glögg om kommer ifrån ... just det, IKEA. Gott! |
Jag läser Allas och målar naglarna i julig färg. |
Julbord del 2 väntar. Ingen prinskorv finns. Dessa får bli substitut. Mamma vägrar smaka. |
Spanskt julgodis som ingen äter eftersom de smakar som en blandning av florsocker och vatten. Men de ser fina ut. |
Julmust till mej och maken från mamma. Själv ska hon dricka Shloer Celebration Pink Fizz. |
Dagens mysigaste stund. |
Jag avnjuter min julmust långsamt i små huttar. Helst hade jag velat ha ett badkar med julmust. Minst. |
Fruktsallad framför TV:n avslutar denna afton. Jag vill gärna gå på midnattsmässa men det vill ingen annan. Kanske klokt efter som jag ska upp klockan fem och jobba imorgon. |
Jul i håret
Jo, såhär piffig ska jag vara idag! Kanske inte allt på en gång. En ängel i tofsen och några spännen kanske, eller ska man klämma dit granen också?
Julafton 2013
Ännu en julafton i landet England. Vart ni än firar er julafton, önskar jag er alla en riktigt fin dag! God jul alla gamla och nya läsare från the Steel City!
måndag 23 december 2013
Morgonbilder från stan
söndag 22 december 2013
Lockande
De är så söta, takeawaymuggarna på Costa, så jag köper en och annan kaffe nästan bara för deras skull. Jag är en lättlockad konsument jag.
lördag 21 december 2013
Tankar om mat
Den mathysteri som råder såhär dagarna före jul saknar ju all rim och reson. Det är bara mat, mat mat. Två kundvagnar var, fyllda med berg av varor. Förmodligen kastas det mesta bort.
Sen jag hoppade av den värsta karusellen i augusti har jag haft tid att laga mera mat hemma men konstigt nog handlar jag mindre, och slänger ingenting. Det är motsägelsefullt, men jag tror jag vet vad det beror på. När man är stressad, och egentligen inte har tid att laga någonting alls, så går man in i någon slags fantasivärld när man handlar. Mat är dyr men egentligen otroligt billig om man jämför med hur dyr den var för en femtio år sen, och jobbar man så mycket att man blir sådär stressad så har man råd att handla mat i stora berg, utan att tänka så mycket på om den slösas bort. Man kan stå där i affären och handla ekologiska glada griskotletter och omsorgsfullt utvalda morötter och ingredienser till hembakat bröd och franska såser gjorda från grunden och odla den där husmorsdrömmen som är så populär men ack, färsk grädde har så kort förbrukningsdatum och surdegsbröd tar ju så lång tid, tid som inte finns. Så kastas mat. Och så handlas det ändå mera. Middag på McDonalds.
Med all tid i världen sitter gamla hemma och på hem, och har kunskap om hur man tar tillvara på rester, kokar buljong, drygar ut och lagar, och äter svampig mikromat som smakar salt. Konstigt är det.
Om jag fick göra vad jag ville, så skulle jag vilja starta en liten restaurang, den skulle heta Kött, sås och potatis, och det skulle vara billiga priser och enkel rejäl gammaldags mat, och om man var för skröplig för att själv ta sej dit så skulle det finnas en liten busservice eller promenadservice så man kom dit tryggt och säkert. Det skulle alltid finnas efterrätt och trevligt sorl och fina trämöbler och virkade dukar. Det skulle vara öppet tisdag till söndag, på måndagar skulle jag vara ledig, och på söndagar skulle det serveras en fantastisk Sunday Dinner. I högtalarna skulle det nästan alltid, på låg volym, spelas Johnny Cash.
Sen jag hoppade av den värsta karusellen i augusti har jag haft tid att laga mera mat hemma men konstigt nog handlar jag mindre, och slänger ingenting. Det är motsägelsefullt, men jag tror jag vet vad det beror på. När man är stressad, och egentligen inte har tid att laga någonting alls, så går man in i någon slags fantasivärld när man handlar. Mat är dyr men egentligen otroligt billig om man jämför med hur dyr den var för en femtio år sen, och jobbar man så mycket att man blir sådär stressad så har man råd att handla mat i stora berg, utan att tänka så mycket på om den slösas bort. Man kan stå där i affären och handla ekologiska glada griskotletter och omsorgsfullt utvalda morötter och ingredienser till hembakat bröd och franska såser gjorda från grunden och odla den där husmorsdrömmen som är så populär men ack, färsk grädde har så kort förbrukningsdatum och surdegsbröd tar ju så lång tid, tid som inte finns. Så kastas mat. Och så handlas det ändå mera. Middag på McDonalds.
Med all tid i världen sitter gamla hemma och på hem, och har kunskap om hur man tar tillvara på rester, kokar buljong, drygar ut och lagar, och äter svampig mikromat som smakar salt. Konstigt är det.
Om jag fick göra vad jag ville, så skulle jag vilja starta en liten restaurang, den skulle heta Kött, sås och potatis, och det skulle vara billiga priser och enkel rejäl gammaldags mat, och om man var för skröplig för att själv ta sej dit så skulle det finnas en liten busservice eller promenadservice så man kom dit tryggt och säkert. Det skulle alltid finnas efterrätt och trevligt sorl och fina trämöbler och virkade dukar. Det skulle vara öppet tisdag till söndag, på måndagar skulle jag vara ledig, och på söndagar skulle det serveras en fantastisk Sunday Dinner. I högtalarna skulle det nästan alltid, på låg volym, spelas Johnny Cash.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)