tisdag 27 februari 2018

Litet kylskåpsdieten

Sällan har jag ätit så nyttigt och mycket och färskt som nu. Det beror en del på avsaknad av frys och ett mycket litet kylskåp. Man får 'skåphandla' på helgen då vi är två, sådant som är tungt och bökigt och kan förvaras i rumstemperatur, typ drickor, toapapper, städproduker, rotgrönsaker och frukt. Sen dutthandlar jag i veckorna hos grönsakshandlaren och slaktaren och den lokala småaffären. Funderar ut middagar två dagar i taget för annars får det inte plats. Småätande är det slut med. En hälsosam diet alltså, litet kylskåpsdieten, oerhörda mängder grönsaker, fisk och en liten hink svenskt smågodis som portioneras ut så att det ska hålla så länge som möjligt. Kom ihåg vart ni läste om den först.





Ännu ett sätt att tillaga brysselkål på - halvera, ha på ost och olivolja och balnda med knaperstekta baconbitar.

11 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Haha, kanske en bra diet! ;) Brysselkål älskar jag, men äter alltför sällan.

Annika sa...

Inte så dumt :-)
OCH att du dutthandlar förstår jag verkligen. Det måste ju bli så. Jag ser ju ditt PYTTELILLA kylskåp!!Brysselkål, gillar, man kan verkligen tillaga den på många goda sätt.

Såg på Insta att ni fått snö, åtminstone de som jag följer från England :-) Så säkert du med.
Hoppas det gick fint ändå.


Fina påskdukar, och påskliljor inomhus är finare än tulpaner. Mina favoriter.

Steel City Anna sa...

Freedomtravel: haha ja, den kan bli en hit tror jag :) brysselkål är supergott bara den inte är överkokt. Lukten är inte heller så härlig.

Cecilia N sa...

Mäh!
Ditt kylskåp är ju lika litet som frysfacket var i vår förra kyl!
Fascinerande att det finns i en bostadsbostad, om du fattar vad jag menar.
Undrar om svensk byggstandard godkänt ett sånt litet ett ...
Vill nästan sätta mig och gulla med det när det är så litet. Haha. Så fånigt av mig.

Steel City Anna sa...

Annika: det har inte alls kommit så mkt snö som de varnade för, inte här hos mej iallafall. Men snön ska fortsätta hela veckan tydligen så vi får se.

Tycker också jättemycket om påskliljor, köper massor :)

Steel City Anna sa...

Cecilia: jag hyr den här lägenheten som är en gammal omgjord vind. Det är helt olika vad som ingår när man hyr privat. Har ingen tvättmaskin t ex och kylen har jag köpt själv för jag tyckte inte att jag ville ta upp plats med en stor kyl. Har hyrt hus och lägenheter förr här och då har det ingått kyl men aldrig frys :)

Monica sa...

Den där kylskåpsdieten ska genast införas här:-). Tycker alltid att du har fräschare mat än det finns här, alltid närodlat och fina grönsaker och rotfrukter, fräscht kött och inte som här där det är paketerat med så lång hållbarhet så jag ryser. God fisk. Och så alla frukter och bärsorter så lättillgängliga, och alltid dagsfärskt bröd, att allt säljs ut på eftermiddan. Här får man kolla ständigt. Och priset detsamma på veckogammalt. Ja mycket jag noterat, är väldigt bra att röra på sig ibland och se något annat hur det fungerar. Och åh vad hälsosamt det ska bli här hemma nu, ja ännu mer;-) och far din vill ha mer broccoli säger han genast:-)

Monica sa...

Ja brysselkål menade jag och det gillar han också, får göra lite efter dina recept.

Steel City Anna sa...

Mamma: jag är noga med maten och äter nästan bara hemlagat men jag tycker att det är lätt och roligt att laga mat :) och tycker att det är väldigt gott med grönsaker :)

Anne-Marie sa...

Ja, har man ett så litet kylskåp kan jag verkligen förstå att det blir en annorlunda mathållning. Men den låter ju bra och hälsosam tycker jag.
Brysselkål äter jag inte särskilt ofta. Hör till det jag bara tycker om sådär. ;)

Steel City Anna sa...

Anne-Marie: jag tror det är hälsosamt :) och man måste tänka efter mer vad man verkligen behöver och vill ha :)