söndag 22 november 2009

Christmas Lights Switch On Party 2009

Idag tändes stadens juleljus med buller och bång, pompa och ståt, borgmästaren, Jultomten, Beverly Knight, ett par renar och getter, Snövit och de sju dvärgarna och ungefär 30 000 Yorkshire-bor. Lika hysteriskt som på Fright Night var det inte som tur var. Prick klockan fem tändes julgranen utanför stadshuset, efter att Jultomten fått den speciella nyckeln av borgmästaren, som mirakulöst passar till alla stadens hus så att det inte blir några problem för tomten när han på juldagsmorgonen ska smyga in med klapparna. Alla barn som hittills gråtit, snörvlat, hostat, vält sin egen barnvagn och krånglat sej ur selen var under denna lilla ceremoni alldeles stumma av koncentration och tystnad. Jultomten vinkade och önskade alla fred på jorden och en fridfull jul. Bredvid julgranen tändes den vanliga ljuskylten med hälsningarna "Happy Eid - Happy Chanukkah - Merry Christmas!" Strax efter ljusen tänts började det ösregna och blåste upp till storm, så jag mer eller mindre sprang hem till en varm kopp te.

Mina fynd från julmarknaden idag: en strut pecannötter med kanel, havreflarn och ett lavendelhjärtaTyska Julmarknaden vid the Peace GardensBorgmästaren vinkar från balkongen - och så tänds "Merry Christmas"

Julgranen före the switch on - och efter! Nederst juleljusen som precis tänts på the Moor. The Big Wheel fick ett sken av rött ljus istället för grönt klockan fem.Peace Gardens - ljusskulpturer och tivoli
Folkvimmel på The FargatePyssel och spelkväll i Millenium Gardens - jag vågade inte ta kort närmre eftersom Glader och Butter verkade vilja prata med mej (de skymtar till vänster).
Här ska det ätas tyska korvar! Mmmmm ...

Levande krubban på the Moor - men vart är Jesus? Krubban är tom! Inte världens bästa bilder, jag fick slänga undan några barn bara för att kunna ta kort överhuvudtaget och blev överkörd av två barnvagnar under tiden.

Ljusglobsjulgranen på the Moor

4 kommentarer:

mamma sa...

Så underbart alltsammans! Åh vad jag tänker på dig! Förra året var vi tillsammans där och jag mötte dig på the Moor, du kom direkt från arbetet. Jag läser i dagboken att jag först fixade hemma hos er, umgicks med din käre make, gjorde en Janssons och planterade julblommor, då gjorde M fika:-), vi såg sen ljuständningen, sedan lagade M middag till trött hustru och svärmor:-). Och det var den 16 november och solen sken. Och din kamera var alldeles ny. Puss

mamma sa...

Och det är så härligt juligt hos dig, engelsmännen har mer fantasi och sagor i sig än vi. Och alla förväntansfulla barn som får vara just barn, det är stämning över allt. Och regn:-) men det har vi med, det har varit kolmörkt idag och regnat oavbrutet. Så härligt att se dina foton med engelsk julglans idag.

Johanne Ländin sa...

Vilka fina bilder. Det förmedlade verkligen julstämningen. Det verkar så mysigt i Sheffield.

Steel City Anna sa...

Ja, det är väldigt mysigt här! Jag gillar verkligen juleljustraditionen som samlar både stora och små. En väldigt härlig känsla att stå under stadshusbalkongen och lyssna på jultalet från borgmästaren tillsammans med en hejdlöst massa folk! Sen är själva julruschen i affärerna från och med nu fram till julafton mindre mysig ...