fredag 11 mars 2011

Fredag på stan

Idag tog jag ut lite komptid eftersom jag behöver jobba i helgen. Jag hade sett fram emot lite dramatik på stan men det var då den mest städade "riot" jag nånsin sett. Det var fler poliser än demonstranter och mest var det folk som jag som stod lugnt i ett hörn och tog ett och annat foto på spektaklet.Dagen började med kaffe i lugn och ro och ett besök av ett par duvor på balkongen. De satt och burrade upp sej under träpallen och såg ut som om de frös i blåsten (det ska tilläggas att Leeds, inte långt härifrån, blåste det igår så kraftigt att en lastbil välte och dödade två förbipasserande människor på trottoaren). Jag försökte ta ett kort på dem men de blev rädda när jag öppnade dörren och flög sin kos. Kanske bäst att de inte blir för bekväma på min balkong för då kommer det garanterat inte finnas ett enda vinbär kvar till mej i sommar.Några jobbsamtal och ett trevligt bad så var jag sen klar att möta stan i vårsjal och allt. Det första jag mötte var ridande poliser i Devonshire Green. Sedan stängslet runt City Hall där konferensen hölls med ännu mera poliser. Helikoptrar surrade oavbrutet ovanför.

In och ut i allehanda ganska tomma affärer (det har stått mycket i lokaltidningen om den väntade kalabaliken och folk har fått rådet att undvika stan, vilket bland annat ledde till att när jag skulle betala på Primark så var där ingen kö, ingen kö alls! Och oj så många fynd jag hittade när man kunde kolla runt ifred ...) och införskaffade en hel del presenter till nära och kära i Sverige.

På Fargate stod några trubadurer och spelade, och helt plötsligt så sällade sej några andra till dem och det hela blev en liten kör inklusive rap, det var roligt (ett litet ljudklipp längst ned). En sån impulsiv och kreativ människa skulle man vara. Det närmaste jag har kommit det är när en tjej med Downs syndrom och hörapparat argt ropade SLUTA PINGLA till Hare Krishna och vi nästan ofrivilligt kom med i det skuttande tåget.
Jag hade tagit med mej en svensk tidning och satt en ganska lång stund på ett kafe bland vårblommorna och läste och åt cheesecake med färska hallon.På vägen hem såg jag en del demonstranter, men mycket timida sådana. Poliserna stod mest och småpratade i grupper och klappade varandras hästar. Vi får väl se hur det blir mot kvällen men nu ska jag stanna inne och tända ljus, dricka kanelte och titta på Svt Play allt vad jag orkar.

3 kommentarer:

Monica sa...

Åh vilken alldeles ljuvlig dag:-), det älskar jag med Sheffield vad som än händer så organiserar de allt så bra och så pratar man med alla om det:-). Och vilket förtjusande café, tänker på både blomman i lilla tekannan och efterrätten. Och det tredje med överraskningarna;-) och själv köpte jag ny resväska idag av en väldigt trevlig kille.

Trillingnöten sa...

Det är så skönt att få vara ledig en vardag ibland för livet är lite annorlunda då :) Lite mer lugnt och mysigt :) Vilken fantastisk cheescake du åt...mums!

Steel City Anna sa...

Cheesecake på det stället är liksom cheesecake i en annan dimension, så gott!