fredag 4 december 2009

Nu är det jul, här i vårt hus!

Årets julgran. Den är inte riktig, det har jag aldrig orkat med efter julen 2007 när jag dammsög upp barr hela sommaren. Man får välja sina strider. Jag har varit noga med pyntet i år. Det ska vara lekfullt och genuint, inga masstillverkade plastkulor. Mycket tomtar, halm, traditionella glaskulor, sammet och pärlor och ulltovade hjärtan. Jag är nöjd! Det är 200 små små ljus i ljusslingan som inte var det lättaste att vira upp från förra julen. Lika illa som för Sunes pappa Rudolf gick det ändå inte. "Rudolf, det kan vara så, att det inte är helt och hållet regeringens fel".

Favoritpynt
Min lilla installation i olivträskålen från Israel, vita bär från Wilkinsons, kulor från IKEA, julduk från Hälsingland och lövgirland från Primark.

2 kommentarer:

mamma sa...

Vad fint det är! Och fick sommarminnen när du skriver om duken från Hälsingland, kommer ihåg att du köpte den och så köpte vi båda julmysskålarna.(Just den finns nu i vår blomsteraffär). Då var det varmt när vi stod i julhuset hos madamen som körde Rolls Royce, en upplevelse i sig att bo där, så vackert det var!

Granen är så fin med alla vackra och roliga julpynt, försökte se de från Prego:-)Puss

Johanne Ländin sa...

Åh, en skotskrutig julgranskula!
En sån vill jag också ha. Fantastiskt fin.