torsdag 11 januari 2018

Hasselbackspotatis

I mataffären Tescos senaste tidning finns det recept på svensk Hasselbackspotatis! Stolt blev jag.



10 kommentarer:

  1. Trevligt!!
    Såg också recept på det nyligen i ngn tidning här i US.
    Så himla gott.
    Måste nog ta och göra det snart igen.
    Potatis ... mmm ... så gott i alla former, stekt, kokt, bakad, mosad, gratäng etc etc.
    Love it!!

    SvaraRadera
  2. Hasselbackspotatis är underbart gott! Det måste jag göra igen, var något vi gjorde ofta under studenttiden! Kanske vi inte hade råd med något till, minns inte:-)

    SvaraRadera
  3. Hasselbackspotatis håller på att erövra USA också! Har sett recept på flera amerikanska bloggar och i tidningar!

    SvaraRadera
  4. Hasselbackspotatis är jättegott.
    Bra tips - var länge sedan jag gjorde.

    SvaraRadera
  5. Annika: det är verkligen supergott! Jag tycker faktiskt det är allra godast med kokt potatis, helst med sås. Och rösti, med hommous, också gott. Potatis är nog bland den bästa grönsak som finns :)

    SvaraRadera
  6. Mamma: kanske var extra hippt på den tidwn ;)

    SvaraRadera
  7. Eastcoastmum: aha, spännande! Vi är himla trendiga vi svenskar :)

    SvaraRadera
  8. Anne-Marie: visst glömmer man bort sånna här klassiker ibland!

    SvaraRadera
  9. Funderade mer på potatis och undrade lite om det var på 70-talet den uppfanns för jag tror det var min bror som introducerade den i studentgänget då, men på Hasselbackens restaurang på Djurgården fanns förr en restaurangskola och bakpotatis hade blivit populärt. Rektorn där funderade då på om inte tillagningstiden kunde förkortas, (på den tiden hade man riktiga ugnar:)), och han uppfann Hasselbackspotatisen som blev lite annorlunda än han tänkt sig men väldigt populär. År 1955!

    SvaraRadera
  10. Mamma: smart och så blir det gott också med allt extra smör :)

    SvaraRadera