tisdag 31 januari 2012

Högt uppe på berget



Huset som skymtar bakom träden, där bor vi. Man kan säga att det är en skaplig trädgård. Det ska bli roligt när det blir vår i den.

måndag 30 januari 2012

söndag 29 januari 2012

Prydnad

Jag är inte så mycket för prydnadssaker. Men den här ängeln är lite tokrolig. Bara frisyren, en sån sak. Och det förvånade uttrycket. Änglar förväntas väl annars mest ha koll på läget och inte slå händerna för munnen sådär.

lördag 28 januari 2012

Enkelt och gott

Fruktansvärt god middag blev detta - marinerat fläskkött men sweet chillisås, basmatiris och en grillad tomat, lite rödlök. Saker som råkade finnas hemma. Överraskande gott.

fredag 27 januari 2012

onsdag 25 januari 2012

Fika!

Riktigt fika igår, med kanelbullar från i julas från IKEA hittade i frysen, de sista pepparkakorna och finska pinnar från mamma.

tisdag 24 januari 2012

Promenadbilder från helgen

Ledigt lugn. Tid att titta på detaljer. Den där skylten på bänken, har jag aldrig tänkt på förrut.







måndag 23 januari 2012

Sol

Igår eftermiddag trotsade jag både snuva och måsten som jag egentligen borde ha tagit itu med, och bylsade på mej extra varmt för att klara en liten, liten promenad. Hela förmiddagen riktigt flödade solen in genom fönstrena och jag kände att jag måste komma ut, en stund bara, och knaprade i mej några engelska influensapiller som är förbjudna i Sverige. Vad glad jag är över det beslutet! Solen var riktigt nära, så att den riktigt värmde för första gången i år. Bara över en natt hade flera gula och lila krokusar kommit fram, och snödropparna har fullständigt invaderat rabatterna, dem som jag endast hittade nåt litet enstaka blygt exemplar av i lördags. Tänk att det går så fort! Jag studerade magnoliaknopparna ingående och en har spruckit upp lite till. Kanske inom två veckors tid att det går att skymta en bit av det rosa innehållet? Dessa bilder får bära mej igenom denna vecka, när det enda jag får se av solen är skuggor på persiennen vid skrivbordet på kontoret.









Solvarm stenmur

söndag 22 januari 2012

Färgklickar

Mest milda färger är det, men det finns växter som sticker ut även i januari när de andra sover. Inne i växthuset i Botanical Gardens har det riktigt börjat röra på sej, men även i rabatterna finns det liv!













lördag 21 januari 2012

Lördag förmiddag

Snuvig. Nystädat hem. Storm ute. Masar mej ändå iväg på promenad med en tidning under armen. Förvånas över hur vackert det är, trots allt, trots att det är januari och grått och ännu en helg väntar innan det kommer någon ny lön. I ungefär fem minuter blir himlen blå, sen sänker sej molnen, tunga gråa moln som först rusat över himlen för att hamna just här. Resten av dagen blir förhoppningsvis lugnare än lugn. Ett par filmer, köttgryta, stora koppar te.


Första sprickan i magnoliaknoppen