lördag 31 oktober 2009

Happy Halloween!

Ännu en månad är förbi och jag kan inte påstå att jag ser fram emot mörka och blöta november. Oktober har bjudit på många soliga dagar, höstpromenader, marknader, besök från Sverige och Svenska Hjärtan-maraton. Nu känns det som en lång transportsträcka fram till julen, men jag har förstås redan börjat förbereda lite grand. Britterna har en förmåga att muntra upp det mesta i tillvaron och trista november brukar förgyllas av en hel del tidiga Christmas partyn och så blir det ju Bonfire Night på torsdag. Inte förrän nu känner jag att hösten börjat på riktigt, delvis för att oktobervädret varit så vackert och delvis för att sen jag fick det nya jobbet i september känns det som att jag blinkat en gång och plötsligt befunnit mej i november. Oktober känns som en enda lång dag. Jag får nog göra en minivariant av Projekt SSJ iår om jag ska hinna. Pepparkakor måste det absolut bli iallafall! Kanske redan i november ...

fredag 30 oktober 2009

Sheffield Fright Night

Man kan ju inte bara hålla på och tänka på julen hela tiden, det har ju faktiskt inte ens varit Halloween ännu. Men Fright Night har det varit här i stan. Det var alldeles tjockt med folk, karuseller, zombies, tyska korvar, högljudd popmusik, öl och helter skelters, allt som the English menar är fest (the Swedish har snarare halm, tjusigt utskurna pumpor, hemgjord lingonsylt, en gubbe i 1800-talskostym vevande positiv och en stillsam oneonig karusell när det ska vara höstmarknad, jag slutar aldrig att fascineras av denna skillnad). Halva stan är utklädd till skelett konstant och ibland är det faktiskt svårt att avgöra om någon är Hallowwnutklädd eller faktiskt skadad på riktigt! Imorgon torde det hela eskalera och sedan återgå mot hysterisk julshopping. Jag ska nog mysa lite med The Nightmare Before Christmas ikväll.
Karuseller i massor - hela innerstan var avstängd för trafik
Folkmassan med ett eller annat spökeSkyltfönstret på Marks and Spencers hade intagits av zoombies!
The Big Wheel by night

torsdag 29 oktober 2009

Jultecken

Finns det vårtecken att leta efter så kan det väl finnas jultecken. Här kommer ett par:

Truffle Logs på bageriet - himla goda, jag är annars inte särskilt imponerad av engelska bakverk.
Julprytt hushållspapper och engelska ojuliga kommersiella chokladadventskalendrar (men förhoppningsvis är det god choklad i dem iallafall!)

onsdag 28 oktober 2009

Formulär från kommunen

Ibland kan ett till synes tråkigt brev få en att tänka till lite. Jag fick ett jättelångt brev från kommunen med massvis av frågor om hur det är att bo i staden som jag dragit mej för att fylla i. Så satte jag ändå igång och jag kom på mej själv med att vara positiv och nöjd med allting. Jag känner mej trygg på kvällarna eftersom det alltid är fullt med frejdiga studenter på pubarna, jag älskar alla parker, min tandläkare är trevlig, vårdcentralen ligger 2 minuter från mitt hem och jag har alltid fått tid inom tre dagar när det varit nåt eller fått hjälp på drop in tiden, affärer och apotek ligger precis intill och likaså bussar och spårvagn. Jag kände mej tarvlig när jag klagade lite på att det kan vara lite skräpigt på gatorna men det beror ju på utelivet som för det mesta är en trevlig del av Sheffield. Det är mycket man tar för givet men nu kom jag faktiskt på hur mycket jag tycker om att bo här. Och just nu längtar jag inte till Sverige ett endaste dugg. Det kanske till och med blir kalkon till jul? Fast där går nog gränsen ...

tisdag 27 oktober 2009

Inlägg 431

Jag glömde helt bort att fira bloggens ett-årsdag den 18e oktober. Det blir till att göra det nu, i inlägg numer 431. Grattis bloggen! Inte trodde jag väl att det skulle bli så många inlägg. Nästan varje hörn av Sheffield har nog fotats nu men förhoppningsvis finns det material att fortsätta med. Vardagen rullar på och snart börjar ju bestyren med min invandrarjul. Jag önskar att det kunde bli lite mer djupsinniga inlägg stundom, såsom detta om Babelbabbel, men så blir det nog knappast eftersom 1) min hjärna numera är fylld av scheman, budgetar, personalkrångel och vilka telefonsamtal jag inte får glömma att ringa och att jag i stort sett aldrig varken läser, skriver eller tänker nåt vidare utöver när jag kan sova och vad jag ska äta samt 2) inlägg av den typen fick talande 0 kommentarer. Men det är klart, skulle nu kreativiteten flöda så ska jag inte låta det stoppa mej.

Det har blivit en trevlig liten vän, denna lilla blogg. Och i och med den har jag upptäckt många andra intressanta bloggar. Jag tycker det är roligast att läsa om andra svenskar ute i världen, särskilt om vardagen och de små iakttagelserna. I stressiga perioder tjänar bloggen som en ögonöppnare för mej, att varje dag så finns det i varje fall något, om än något litet, att ta fasta på bland alla rutiner, spårvagnsresor och maskiner med tvätt. Det kan vara ytliga saker som roliga papperspåsar och X Factor men också viktiga personlighetsformande möten och upplevelser. Det var ett bra beslut att starta bloggen tycker jag! Och kanske är den till och med till glädje för nån mer än bara mej.

måndag 26 oktober 2009

Söta påsar!

I min upprördhet över att Miss Frank åkte ut ur X Factor igår kan jag iallafall trösta mej med dessa ursöta presentpåsar från Evolution. Hur gulliga som helst!
Framifrån ...... Och bakifrån!

söndag 25 oktober 2009

Glamour

Gammeldags glamour var det i X Factor igår. Jag fortsätter att älska Stacey Solomon efter denna fina sångstund!



Jamie är inte en av mina favoriter men detta är väl värt att titta på för kommentarerna på slutets skull! Roligt. Simon versus Louie.

lördag 24 oktober 2009

Julskyltning

Rusningstid på Castle Square. I gatlyktorna är juleljusen upphängda

Affärernas skyltfönster är redan juliga och manar till julklappsshopping. Och att döma av den hysteriska trängseln på stan idag så har den också mycket riktigt kommit igång. Halloweenpumporna och döskallarna är redan undanträngda av tomtar och julgranspynt trots att det fortfarande är en vecka kvar till 31a oktober. På Boots finns en egen julavdelning med bara "julklappar". Jag har lite svårt att ta till mej det konceptet, en julklapp är väl vadhelst som passar och folk önskar sej? Här är det redan färdigpackade presentförpackningar med dyrbar whisky och fina glas, after shave eller spel till männen och badskum, parfymer och dyr olivolja till kvinnorna. Man går helt enkelt in och tar sej en låda anpassat till rätt kön och så var den julklappen fixad. De speciella julshopparna har också öppnat och jag har köpt en julsäck som jag lagt de första julklapparna i. Jojo, innan nån vet ordet av så är det minsann jul!
Julbelysningen och de blåa dekorationsjulkulorna är uppsatta men tänds inte förrän i slutet av novemberJohn Lewis skyltfönster Gammeldags hos Marks & Spencers

fredag 23 oktober 2009

Långt in i Meadowhall

Går man ända in till Meadowhalls kärna hittar man världens jobbigaste affär. Candletime heter den. Den är liten, trång och fylld av små onödiga saker från golv till tak. När jag tittar på den får jag en stor lust att springa in i mitten och riva ner alla kristallänglar på golvet. Alla luktljus ger mej migrän och jag undrar hur tanten vid kassan därinne fortfarande kan stå upprätt. Men det kanske är en mysig affär. Det kanske är nåt jag har missat?

torsdag 22 oktober 2009

Svenska Hjärtan

Jag och min mor har sträcktittat på DVDerna från Aftonbladet med alla de första 8 avsnitten av Svenska Hjärtan. Jag var en fem sex år när jag tittade på det första gången och minns mest när Torsten drog in gräsklipparen i vardagsrummet på nyårsafton och klippte ryamattan i frustration över sin otrogna fru. Denna gång förstår jag lite mer av turerna som ledde fram till denna alldeles underbara scen i svensk TV-historia och jag tycker att det är så ljuvligt bra. Även "parbytarscenen" är fantastisk när de två bedragna makarna och de två otrogna makarna träffas för att prata om det som just kommit fram till ytan, det vill säga det ohyggliga sveket och bedrägeriet, sent på nyårskvällen mittemot varandra i soffan och till att börja med i lugn svensk samtalston klargör läget. Och Elisabeth har ställt fram ost och kex. Ingmar Bergman måste ha varit avundsjuk på den scenen. Återupplev åttiotalet! Bara inredningen och axelvaddarna är värt tittandet, om man nu inte skulle vara lika road av vardaglig ångest som jag.

onsdag 21 oktober 2009

Husmor Annas fabulösa skaldjurssallad


Denna lilla rätt var så enkel att göra men blev så makalöst god så jag måste dela med mej av det anspråkslösa receptet. Kanske är det lite fel årstid för en pastasallad men man kan ju inte äta grytor, svamp och soppor jämt!

  • Körsbärstomater med mycket smak
  • Isbergssallad, sköljd och strimlad
  • Finhackad rödlök (en liten)
  • Penne Pasta, kokt al dente
  • färsk basilika, grovhackad
  • 3 hårdkokta ägg
  • Räkor
  • Rökt lax i bitar
  • Ca 15 crabsticks i centimeterstora bitar
  • en liten burk creme fraiche
  • salt och peppar

Blanda allt! Jag tror att nyckeln är att det är ett så simpelt recept, jag brukar annars krångla med en massa kryddor, oljor, underliga salladssorter och vinägrar men till skaldjur räcker creme fraiche som dressing med bara lite salt och peppar och fina råvaror.

tisdag 20 oktober 2009

Höstpynt

I ett försök att stilla mitt stegrande behov av att börja julpynta NU så har jag höstpyntat lite. Köpte små prydnadspumpor och de här roliga majskolvarna som är något så lustigt som indianskt dekorationsmajs. I USA ska man tydligen hänga ett sånt här knippe på dörren i Halloweentider för att bringa tur, vad jag förstår. Jag tyckte de blev fina på bordet. På Sainsbury's stod en varningsskylt som det gör för allting i det här landet: OBS OÄTLIGT MAJS! Lite roligt med tanke på att det låg mitt ibland alla andra grönsaker.

måndag 19 oktober 2009

Smygstart

Kunde bara inte hålla mej ifrån att köpa denna lilla ljusslinga föreställande järnek. Snart är det jul ... Första pyntet alltså uppe! Rekordtidigt.

söndag 18 oktober 2009

Concord Park

Idag har det varit ännu en solig oktoberdag, jag kan inte tro mina ögon vilken fin höst det har varit hittills. Jag kilade ut så fort jag vaknade och tog bussen långt långt norrut, till Concord Park nära Firth Park. Jag gick i flera timmar, det var hemskt skönt och parken är jättestor. På vägen hem slank jag in på Wilkinsons och kollade på julpynt och på Primark och köpte ett par julklappar. Nu sitter jag och väntar på att lammsteken ska bli färdig i ugnen och sen ska vi titta på Marley & Me. En lyckad söndag!
Innanför entren
Lekplatsen
Drakflygning
Utsikt bakom häcken som inramar parken över golfbanan
Vyer från parkens bottre gräns

lördag 17 oktober 2009

Olly äger!

Kvällens X Factor räddade en annars tråkig dag. Och gamla favoriten Olly är tillbaka efter ett par trista uppträdanden - kolla här!

fredag 16 oktober 2009

Tuffa tider

Jag skramlar hem på spårvagnen nästan i medvetslöst skick efter en vecka så hysteriskt späckad, kaotisk och stressfylld att den kunde tagit knäcken på Anna Anka. I huvudet yr alla de saker jag borde ha gjort och som måste kommas ihåg till på måndag. Bredvid mej sätter sej två 18åringar påväg till Meadowhall efter skolan. I 30 minuter talar de enbart om vad de ska göra i Meadowhall och i vilken ordning de ska gå i affärerna (först Primark, sen Top Shop och HM sen paus för middag sen den södra delen av Meadowhall). Det får mej att tänka på när man var liten och planerade i vilken ordning man skulle åka karusellerna på Gröna Lund under pendeltågsresan in till stan. Och det var det enda man hade i huvudet just då. Tänk om en sådan halvtimme kunde komma tillbaka nu?

torsdag 15 oktober 2009

En morot

Sista krafterna måste nu uppbringas inför mitt sista mastodontpass innan jag får två hela dagar lediga, i rad. En lyx jag uppskattar. Jag har jobbat full rulle sen i tisdags, ja alltså tisdan förra veckan. För att överhuvudtaget orka med tänker jag på min och makens nya fredgastradition - räkafton. Det blir en liten morot att se fram emot, och så känns det väldigt svenskt. Jag tror att min återkommande hemlängtansperiod precis har börjat, det brukar vara så i upptrappningen mot julen och även en liten period i juni när man missar den där magiska ljusa försommaren. Men julen är värst!

Såhär mycket gott köpte vi förra fredan:
Ostbricka Räkor med skal!Hela härligheten. Märk väl hur små räkförpackningarna är. Jag köpte tre för att någorlunda fylla upp skålen.

onsdag 14 oktober 2009

Äntligen!

Ska du inte städa din gamla låda nån gång? sa receptionisten på kontoret irriterat, men ändå lite klurigt. Du kan ju inte ha två lådor! Jaja, sa jag. Jag ska jag ska. Nej, gör det nu! Nu på en gång! Jisses männska sa jag. Jaja jag gör väl det då. Och i min gamla låda fann jag ...

... Mitt NVQ3 certificate! Fantastiskt skönt att ha hela den biten avklarad. Och så blev den gamla lådan städad också ...

tisdag 13 oktober 2009

Det känns som fredag

Nej, inte för att det skulle vara någon uppsluppen stämning eller så. Utan för att jag känner mej som att jag redan jobbat fem dagar och att det helt omöjligt kan vara tre dagar kvar tills jag får vara ledig. Kontoret var fruktansvärt kaotiskt idag men jag stod ut med ett leende och tänkte att när jag kommer hem ska jag njuta med ett varmt bad och dricka te och kolla på en bisarr mängd svt.play. Det första jag märker är att vattnet ur badkarskranen hemma är brunt. Jag får hälla baljor från tvättstället över mej ala dusch i stugan på landet. Det var inte särskilt avstressande. Sen insåg jag att svt.play servern inte fungerar så istället tittade jag på det omdebatterade extra-avsnittet av Hollywoodfruarna som var alla tidigare programmen ihopklippta på ett nytt sätt med nyheten att Anna Anka berättar att hon har FEEEUUUJRA OOOOGNAR (fyra ugnar), Vjem hauuur dä liksom! och Maria Montazami har en plastpalm i vardagsrumshörnet som vi inte fått se förut.

Mina engelska vänner och jag jobbar alltid krockande skift så vi kan aldrig ses och mina svenska vänner går tydligen och lägger sej halv 9 på kvällarna (Du vet vem du är!). Måtte det bli lördag snart!

måndag 12 oktober 2009

Mina favoriter

Det har varit en händelserik X Factor helg med de första liveshowerna. Louis var inte med igår eftersom han är Boyzone's manager och Stephen Gatley precis har dött. Men the show must go on, sa Simon. Mina absoluta favoriter är fortfarande Miss Frank men jag har nu även, precis som alla andra, fallit för Stacey. Irriterande tvillingparet John and Edward är fortfarande kvar i tävlingen (Simons minspel närhelst de är i närheten är roande om inte annat) medan stripporna rök. det kommer bli en rolig TV-höst!

Stacey sjunger Coldplay

Miss Frank valde en oväntad sång

söndag 11 oktober 2009

Tomatbär

Jag har då aldrig sett på maken. Tomater i form av bär. Pyttesmå, nästan som ärtor. Finns dom i Sverige? De är goda och sötare och smakrikare än stora tomater. Nyttigt godis! Om dom nu inte är extremt genmanipulerade och omprogrammerar hela ens kropp förstås. Men det verkar vara en egen liten tomatsort som börjat odlas i större utsträckning de senaste åren. Jag är fast!
Storleken blir kanske tydligare bredvid en räka och vindruva på denna delikata kexkreation :)

lördag 10 oktober 2009

Inköpslista

Elisabet brukar titt som tätt fota inköpslistor och jag kom att tänka på en rolig en från häromdan och blev inspirerad. Utan att tänka på det har jag blandat svenska och engelska, och underst har en av mina klienter som hittat den liggandes i personalrummet skrivit till sin älsklingsdryck Nesquik, som hon måste anse att alla borde inhandla. Den där listan säger nog en hel del om min vardag, konstigt nog.

fredag 9 oktober 2009

Hösten från sin bästa sida

Idag åkte jag till jobbet vid sex-tiden på morgonen, inte särskilt positivt kan man tänka men jag skramlade fram på spårvagnen precis genom solnedgången och allt runt omkring var rosa och lila med ljus i alla fönster längs vägen och i staden nedanför kullarna. Ingen kamera hade jag men väl värt en tidig morgon var det. När jag kom hem sken solen i Devonshire Green och lövträden ståtade med sin prakt. Oktober är inte alls en tråkig månad!
Under ett av träden mot de gamla stålverken, nu trendiga inredningsbutiker
West One

torsdag 8 oktober 2009

Uteservering?

Utanför HaHa Bar i Peace Gardens

Det har varit så superfint väder denna höst hittills så uteserveringsmöblerna har åkt in och ut här i Sheffield. Idag är det soligt men lite kyligare i luften så jag tror att de är påväg bort för gott, eller åtminstone till våren. Jag måste ha blivit riktigt engelsk nu när jag tycker att dagens 13 plusgrader är kallt ... Inomhushöstmyset kan börja!

onsdag 7 oktober 2009

En liten lista

Ibland får jag ett girigt begär efter att fylla i en lista. Det kryllar av dom på nätet. Här är en:

1. Hur gammal är du om fem år? 32 ... Oj, kan det verkligen stämma?

2. Vem var den sista du träffade? Min man

3. Hur lång är du? 169 centimeter

4. Vilken var den senaste film du sett? What Happens in Vegas - den var sådär

5. Vem ringde du senast? Mamma

6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? 'I've found your watch x' till en kollega som glömt den på jobbet

7. Vad är dagens planer? Två möten och ett nattpass

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Sms

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? För ca 2 månader sen när vi var på semester i Sverige

11. Vilken ögonfärg har du? Gröna

12. När vaknade du idag? Klockan 9

13. Har du någon gång hittat en katt?
Ja, ett par gånger, vilket är lite konstigt med tanke på att jag altid bott i lägenhet. En gång var det en svart mager katt utanför vår lägenhetsdörr som jag tog hand om ett tag, jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände med den sen.

14. Vilken är din favoritplats? Botanical Gardens i Sheffield bland ekorrarna

15. Vilken plats föredrar du minst? Tesco runt hörnet när alla studenter ska handla där i klungor och stå i vägen och diskutera yoghurtsort

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Oj, så långt tänker jag aldrig.
17. Vad skrämde dig som barn? Det Onda Ögat i hallen (titthålet).
18. Vem fick dig att skratta senast? Robin i Robins på Svt när han snällrappar.

19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, jag köpte Edin Ådahl när jag var liten på vinyl.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? pyjamas
, alltid.
22. Hur många kuddar har du i sängen? en sju, åtta stycken

23. Hur många landskap har du bott i? 3

24. Har du någon gång spytt på fyllan? I Skottland när jag åt fisksoppa och whisky. Man måste prova whisky i Skottland. Fisksoppa däremot, ska man akta sej för.

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota

26. Är du social? Ja, fast i små doser

27. Vilken är din favoritglass? Lakritspuck

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa ett sött tegelhus vid Endclife Park

29. Tycker du om kinamat? Ja, särskilt vårrullar

30. Tycker du om kaffe? Ja

31. Vad dricker du till frukost? Starkt kaffe

32. Sover du på någon särskild sida? På sidan
, vilken som
33. Kan du spela poker? Nej, jag är oförmogen att lära mej

34. Tycker du om att mysa? Jag är mysexpert

35. Är du en beroendemänniska? Nej, jag har rätt bra disciplin

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Min pappa

37. Vill du ha barn? Det vet jag inte just nu.

38. Kan du några andra språk än svenska? Ja, sheffieldska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, ambulansscooter i Sälen när jag skadade knäet som liten. Det var roligt!

40. Föredrar du havet eller en pool? Havet helt klart.

41. Vad spenderar du helst pengar på? Lyxig mat.

42. Äger du dyra smycken? Nej. 

43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett plommon.

45. Vem är den roligaste människan du känner? Det är nog Cecilia, vi frambringar det roliga ur varandra

46. Välj ett ärr på din kropp? Massor på smalbenen efter sommarsveriges myggor!

47. Vad har du för ringsignal? Nokias traditionella

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ja, en hel del.

49. Flirtar du mycket? Det gör jag nog.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Vid Graves Park.

51. Kan du byta olja på bilen? Nejhej.

52. Har du fått fortkörningsböter? Nej, jag har inget körkort.

53. Vilken var den senaste bok du läste? Det Osynliga Barnet av Tove Jansson, världens bästa bok fast det är ju en novellsamling. 

54. Läser du dagstidningen? Ja, på nätet.

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Allas, veckans räddning! 

56. Dansar du i bilen? Nej?

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? det var nog Sommar i P1, jag lyssnar nästan aldrig på radio.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Att göra lista på jobbet

59. När var du i kyrkan senast? Det måste ha varit förra månaden i katedralen i Sheffield

tisdag 6 oktober 2009

Utan läppstift känner jag mej rädd

Sista avsnittet av Hollywoodfruar är över och bjöd på härliga citat a la ovan. På sätt och vis är det ganska skönt att denna serie äntligen är slut, jag tror inte man skulle kunna komma mycket längre. Agnes Nicole skulle titta på 20 hus till, Maria skulle köpa flera läppstift och Anna Anka skulle svära lite till. Och så skulle det bli tråkigt. Nej, det är bättre att sluta på topp, när det fortfarande är underhållande med vårdnadstvister om hundar iförda pyttesmå kepsar och bokklubbsträffar där ingen har läst boken. Och innan den obehagliga eftersmaken av föräldrar som jagar varandra i jeepar blir alltför bitter.

Ank-hysterin verkar nu vara helt förbi. Den varade bara några veckor. Jag tänker att det är tur att jag kommer från Stockholm, för det är ju det enda stället man kan bo på i Sverige menar Anka. Tänk om det bara var ishotellet i Kiruna som var min standard, vad jobbigt det skulle bli för alla att åka upp dit. Men jag skulle kanske prova Bjuv nästa gång? Där finns det två boenden, Pensionat Rosentorp och Pia Sose's Bed and Breakfast. Husdjur välkomna.

måndag 5 oktober 2009

Hur blev det här då?

Ojojoj, mycket underligt skedde i gårdagens resultatprogram av X Factor. Min favorit Nicole åkte ut och de fruktansvärda tvillingarna gick vidare trots en alldeles hysteriskt dålig sista audition.

Hur tänker Louis? Han såg dessutom till att de falsksjungande stripporna Kandy Rain (vilket namn!) gick vidare istället for coola Harmony Hood.

Rachel, Miss Frank och Joe gick iallafall vidare som alla var mina favoriter. Jag tror jag kommer hålla på Miss Frank hädanefter.

söndag 4 oktober 2009

Spännande!

Nu har nästa delmoment i X Factor tagit vid - The Judges' Houses, där alla från Bootcamp får sjunga bara inför en av domarna och dennes speciela gästdomare (Danii Minogue valde t ex syrran Kylie vilket inte direkt gjorde presen mindre!) i deras hus. Efter detta väntar live showerna. Resultatet från igår kommer ikväll. Det är lite underligt att det måste vara tre från varje "klass" som ska med till liveshowerna eftersom talangen är ganska ojämt fördelad. Alla i över 25 gruppen är enormt duktiga medan nästan alla i the groups (utom Miss Frank) är ganska dåliga. Killgruppen är också rätt snöplig jämfört med tjejgruppen. Jag skule vilja ha alla tjejer och alla över 25 med i Live Showerna ... Men blir förmodligen dålig TV.

Mina favoriter, en ut varje kategori:
Rachel ur tjejgruppen

Nicole ur över 25 gruppen - min favorit från början!

Miss Frank ur grupperna

Joe ur killgruppen

lördag 3 oktober 2009

Räkjakt

Engelsmännen har inte fattat detta med räkor med skal. Överallt kan man köpa trista små skalade räkor men för att hitta oskalade måste man anstränga sej. Som tur var jobbar jag nu nära ett Sainsbury's och dom kan man lita på, jag lyckades köpa tre små paket med räkor, alla de hade, och hällde upp på is i en skål och låtsades ha svensk räkfrossa. Räkor med skal har en helt annan smak, jag förstår alls inte vitsen med att käka upp dom små liven annars när de bara smakar vatten. King Prawn räkor tycker jag inte om, men dom är lätta att få tag på överallt. Och kräftor ska vi bara inte tala om, tur att jag hann äta ett par kilo åtminstone i somras för här finns det nada. Små skalade kräftstjärtar i saltspad - fjutt, säger jag bara! Det gör bara saknaden ännu mera påtaglig.

Ostbricka med Tescos runt hörnets King Prawn räkor - inte som det ska vara (men har försökt väga upp det med massa lax och stenbitsrom).
Så här ska det se ut!

fredag 2 oktober 2009

Arbourthorne Rd

Arbourthorne Road är ett av de mindre glamourösa områdena i Sheffield som på ytan ser ut som det mest moderna! Det beror på att kommunen byggt husen här på senare år, så kallade "council flats" speciellt för de som inte har möjlighet att ta lån och köpa ett hus på den allmänna bostadsmarknaden. Så även om husen här har fina trägolv och sladdarna innanför husväggen så är det områdena med viktorianska tegelruckel folk allra helst vill bo i. Det är lite ruffig och hård stämning kring Abourthorne Rd men utsikten är bland den finaste i stan. Dessutom har jag läst polisstatistiken och enligt den så är det just sånna här områden som är säkrast och har minst brott eftersom de som begår brotten bor här, åker till de viktorianska rucklen och bråkar, sedan hem till förorten och spelar XBox och sover. Medan jag gick här och fotade så körde minst tio bilar förbi dånande av hiphopmusik och hojtade uppskattande tillrop. Det kändes precis som hemma i Stockholm ... Bilderna gör sej bäst i storformat så klicka på dom.

Andra oktober och blomsterängen precis vid spårvagnshållplatsen blommar ännu
En skolflicka plockar en bukett - en liten blå prick till vänster i blomsterhavet
Nybyggda miljöhus med solceller på taken, trendigast i stan men som sagt, byggda av kommunen och har dåligt rykte redan. Jag tycker molnen är snyggast på bilen!PanoramaZoomade nya skyskrapan och The Big Wheel
Zoomade mosken och området mot Abbeydale Road, solen skimrar över kullarna
Bramall Lane, fotbollsstadion och högt uppe på kullen mot Crookes ligger Royal Hallamshire Hospital, ett av världens bästa sjukhus